©2018 Dandelion Africa Sverige

Ordförande Pär-Håkan berättar om Dandelion Africa

Dandelion Africa i Sverige har som huvuduppgift att supporta verksamheten i Kenya med volontärer, studenter och ekonomiskt bidrag sedan 2012.
Den svenska föreningen startades av fyra tjejer och en kille som varit på plats i Mogotio, Kenya som volontärer.   


Fram till nu har över 100 volontärer varit i Kenya genom Dandelion Africa Sverige. Både studenter som gjort sina examensarbeten men även personer i alla åldrar har jobbat som volontärer hos Wendo Aszed, grundaren till Dandelion Africa i Kenya.


I dag har vi över 100 medlemmar och är stolta över att av de insamlade pengarna, de senaste åren här i Sverige, går över 95 % direkt till verksamheten i Kenya, bland annat löner till personal och till olika projekt som drivits av volontärer på plats, där ”Let It Flow” varit ett av de största programmen under den senaste tiden.


Det är glädjande och stimulerande att vara med och bidra till att utveckla ”Let It Flow” med ”Make The Flow”. Här kombineras hälso- och miljödelen i Dandelion Africas arbete med att unga tjejer och kvinnor får tillgång till bindor av sisel som naturen kan bryta ner, med entreprenörskap vilket innebär att ett antal kvinnor kan skapa sin egen affärsverksamhet och försörja sina familjer.


Dandelion Africa Kenya har i dag runt 20 personer som jobbar för organisationen, med målet att göra livet lättare för kvinnor och ungdomar i regionen runt Mogotio.


Vi som jobbar med Dandelion Africa Sverige gör det helt på ideell bas men känner att vi vill och kan bidraga till något stort i Kenya.


Så vill Du vara med i vårt arbete, ta gärna kontakt med någon i den svenska styrelsen så hittar vi gärna stimulerande arbetsuppgifter för Dig.

 

Titta på våra sociala medier:


Dandelionafrica.se som handlar om den svenska föreningen
Dandelionafrica.net som handlar om den kenyanska verksamheten
Instagram: dandelionafrica
Facebook: dandelionafrica

 

Pär-Håkan Andersson, Ordförande Dandelion Africa Sverige 
Tel 0705-135007

 


 

Please reload

Senaste inläggen

Please reload

Arkiv

Please reload

Taggar

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now