©2018 Dandelion Africa Sverige

Skapandet av 'Make the Flow!'

29.04.2018

Hej till dig som hittat hit till Dandelion Africa Sveriges nya blogg!

 

Här kommer ni att få ta del av inlägg från olika personer med koppling till Dandelion Africa. Veckan kommer bli en stark start på bloggen med information och berättelser från flera aktiva inom organisationens verksamhet.

 

Först ut är vi, en projektgrupp från Malmö universitet som läser kursen Projektledning I under vårterminen 2018. Vi heter Victoria, Carolina, Nada och Sandra och under terminens gång driver vi ett projekt tillsammans med Dandelion Africa Sverige. Vi fick höra talas om Dandelion när ordförande Pär-Håkan Andersson kom till universitetet och presenterade organisationen. Vi blev då direkt intresserade av att driva ett projekt tillsammans.

Att starta upp denna blogg är en del av vårt projekt, då vi såg ett behov av en kanal där medlemmar och intresserade kan hålla sig uppdaterade om organisationen och dess verksamhet. Bloggen är en möjlighet att visa er vilken skillnad Dandelion Africa gör i Kenya, varför de finns och framförallt för att ni ska få följa med dem i utvecklingen!

 

Utöver att starta bloggen har vi fokuserat vårt arbete på ‘Let it Flow’ (Dandelion Africas arbete för att stödja ungdomars skolgång, genom att bland annat distribuera sanitetsskydd, underkläder och information) och en vidareutveckling gentemot ett hjälp-till-självhjälpsprojekt. Detta innebär en möjlighet för de involverade att i framtiden kunna verka mer självständigt.

 

Hur gör vi detta?
Vi har valt att kalla vårt projekt “Make the Flow!” och att utgå från ledord som hållbarhet och långsiktighet i vårt arbete. Vi har därför fokuserat på en maskin som tillverkar egna nedbrytbara sanitetsskydd från Aakar Innovations. Införskaffandet av en sådan maskin kommer att leda till ett flertal nya jobb för kvinnor i närområdet, både gällande tillverkning och försäljning. Sanitetsskydden som tillverkas är billigare än de som finns på marknaden idag, och försäljningen genererar en inkomst för kvinnorna samt att de billigare tillverkningskostnaderna möjliggör att fler får tillgång till hygieniska sanitetsskydd.


‘Make the Flow!’ möjliggör självförsörjning i närområdet gällande sanitetsskydd, och den lokala förankringen medför att pengarna återinvesteras i projektet och utvecklingen av ‘Make the Flow!’. 

Har ni några funderingar så hör av er - vi vill gärna berätta mer.

 

Häng med oss i flödet för förändring!

 

Vill du bidra till ‘Make the Flow!’?
Swisha ditt bidrag till 123 683 99 48. Märk ditt bidrag med Make the Flow!

 

 Projektgruppen Carolina, Sandra, Victoria och Nada.


 

Please reload

Senaste inläggen

Please reload

Arkiv

Please reload

Taggar

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now